Hoe vergroten ze het vertrouwen in websites? En hoe kun je verder kijken dan het slotje om te weten wie er achter de website zit.
Wat is SSL en waarom is het belangrijk?
SSL staat voor Secure Sockets Layer, en SSL-certificaten worden ook wel gewoonweg digitale certificaten genoemd. Ze worden gebruikt om een versleutelde verbinding op te zetten tussen een browser of computer en een server of website.
SSL: Secure Sockets Layer
SSL is de standaardtechnologie voor het beveiligen van een internetverbinding. Die beveiliging bestaat uit het versleutelen van de gegevens die worden verzonden tussen een website en een browser, of tussen twee servers. Deze versleuteling voorkomt dat hackers de verzonden informatie, waaronder mogelijk persoonlijke of financiƫle gegevens, kunnen bekijken of stelen.
Waarom hebt u SSL nodig?
SSL is niet alleen maar bedoeld voor webwinkels. Het wordt gebruikt voor de beveiliging van allerlei informatie die van en naar uw website wordt verzonden.
SSL is goed voor SEO
In 2014 riep Google op tot het gebruik van HTTPS op alle websites, om daarmee de algehele beveiliging op het web te verbeteren. Bovendien beloonden ze sites met SSL met een hogere ranking. In 2018 ging Google nog een stap verder en werden sites zonder SSL-certificaat bestraft door ze te markeren als 'onveilig' in hun browser Chrome.
Hoe werken SSL-certificaten?
SSL-certificaten versleutelen de verbinding tussen een browser en de website of server met een zogeheten 'SSL handshake'. De bezoekers van uw website merken hier helemaal niets van.
Werkt SSL op alle apparaten en systemen?
Het korte antwoord: ja. Het lange antwoord is dat alle bekende besturingssystemen voor nieuwere computers, tablets en mobiele telefoons ondersteuning bieden voor SSL- en TLS-protocollen. Neem contact op met onze supportafdeling als u vragen hebt over de compatibiliteit met oudere apparaten.